Twitch'te Bir Devir Sona Erdi: Uzun Yıllardır CEO'luk Yapan Emmet Shear İstifa Etti

1
0
0
0
0
Twitch'te Bir Devir Sona Erdi: Uzun Yıllardır CEO'luk Yapan Emmet Shear İstifa Etti
Uzun yıllardır Twitch'te CEO olarak görev yapan Emmet Shear, görevinden istifa etti. Shear'ın yerine platformun başkanı Dan Clancy'nin geleceği açıklandı.

Milyonlarca kullanıcısıyla dünyanın en popüler canlı yayın platformu konumunda bulunan Twitch’te bir dönem sona eriyor. Platformun uzun yıllardır CEO’su olarak görev yapan Emmet Shear, bugün yaptığı bir açıklamayla görevinden ayrıldığını duyurdu.

Shear, daha sonra Twitch’e dönüşen canlı yayın platformu Justin.tv’nin kurucularındandı. 2006’da kurulan bu platform, ilerleyen yıllarda ilk başlarda sadece oyun odaklı olan yan hizmeti Twitch’in gölgesinde kaldı ve 2014’te kapandı. Shear da 16 yıldır şirketin içinde, 2011’den beri de başında yer alıyordu.

Yeni CEO, Twitch başkanı Dan Clancy olacak

2014 yılında 970 milyon dolarlık bir ücretle Amazon’a satılan Twitch’in Shear’ın ardından yeni CEO’sunun platformun başkanı Dan Clancy’nin geçeceği duyuruldu. Clancy, 3 yıldır dev platformda görev alıyordu ve hâlihazırda şirketin birçok operasyonunda önemli bir rol oynuyordu. Bu nedenle Shear’ın istifası pek de sürpriz değil.

Shear, pozisyonunu bıraksa da Twitch de danışman olarak yer almaya devam edecek. Ünlü iş insanı, Twitter üzerinden yaptığı bir açıklamada, 16 yıldır platformda bulunduğunu belirtirken artık bir baba olduğunu ve hayatının yeni bir bölümüne geçmeye hazır olduğunu aktardı.

Sheer ayrıca Twitch’le olan ilişikisiyle ilgili şunları da sözlerine ekledi: “Twitch bana büyüttüğüm bir çocuk gibi geliyor. Twitch’in bana ihtiyacı olduğu her zaman orada olacak olsam da artık onnun 16 yaşında evden çıkıp tek başına maceraya atılmaya hazır olduğunu düşünüyorum.”

Twitch, son zamanlarda çocuk istismarı da da dahil bazı olumsuz içerikler nedeniyle büyük eleştirilere maruz kalmıştı. Bu yüzden de birçok yeni güvenlik önlemini platforma getiriliyordu. Ayrıca, YouTube’un canlı yayın platformu da Twitch’e büyük bir rakip olmaya başlamış, bazı popüler yayıncıları kaybetmesine bile neden olmuştu. Shear ise tüm bunlara rağmen yeni yönetimle platformun başarılı olmaya devam edeceğini ekledi.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0