Xiaomi, Yeni Fabrikası ile Saniyede Bir Akıllı Telefon Üretebilecek

26
23
8
1
0
Yeni bir fabrika kurduklarını ve bu fabrikanın aralık ayında tamamlanacağını söyleyen Xiaomi CEO'su, bu fabrikada saniyede bir telefon üretileceğini ve 5G destekli amiral gemilerinin bu fabrikadan çıkacağını açıkladı.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, 2019 yılında akıllı telefon sektörüne beklenmedik bir damga vurdu. Şirket hem uygun fiyatlı ürünleriyle hem de yüksek donanımsal özelliklere sahip akıllı telefonlarıyla tüketicilerin dikkatlerini üzerine çekmeyi başardı. Yaşanan son gelişmeler ise Xiaomi'nin 2020 yılında da yoluna tam gaz devam edeceğini gösteriyor.

Şu sıralar Çin, Dünya 5G Konferansı'na ev sahipliği yapıyor ve yaklaşmakta olan 5G bağlantı teknolojisi, bu konferans kapsamında tartışılıyor. Etkinliklerde sahne alan Xiaomi CEO'su Lei Jun, konuya ilişkin açıklamaları sırasında Xiaomi'nin gelecekteki 5G planlarına da değindi ve çok önemli bir açıklama yaptı. Jun, Xiaomi'nin 5G destekli telefon üretebilmek için yeni bir fabrika kurduklarını ve son aşamaya geldiklerini kamuoyuna duyurdu.

Xiaomi

Lei Jun'un açıklamalarına göre Xiaomi'nin kurmak üzere olduğu fabrika, aralık ayında tamamlanacak ve çalışmaya başlayacak. Fabrikada, 5G bağlantı destekli amiral gemisi telefonların üretimi, bulut hizmetleriyle ilgili çalışmalar ve 5G bağlantısı ile ilgili laboratuvarlar bulunacak. Xiaomi bu fabrikada hem yeni teknolojilerini geliştirmek hem de mevcut teknolojileri iyileştirmek için çalışmalarını sürdürecek.

Xiaomi'nin yeni fabrikası, 187 bin metrekarelik bir tesis halinde inşa edilmiş. Güncel teknolojilerle de doldurulmuş olan fabrika, geleneksel akıllı telefon üretim fabrikalarından yüzde 60 kadar hızlı çalışabiliyor. Bu da Xiaomi'nin, yeni fabrikadaki üretimlerine başladıktan sonra saniyede bir adet akıllı telefon üretebileceği anlamına geliyor. 

Xiaomi

Tesis faaliyete geçtikten sonra bir yıl içerisinde 30 milyondan fazla akıllı telefon üretimi yapabilir. Fakat bu değer teorik olduğu için Xiaomi, çok büyük bir ihtimalle bu kadar telefon üretimi yapmayacaktır. Aslına bakacak olursak şirketin esas amacı da daha fazla akıllı telefon üretimi değil. Şirket, daha hızlı bir şekilde akıllı telefon üretimi yapmak ve bunları daha hızlı piyasaya sürmek istiyor. Xiaomi'nin yeni fabrikası, şirketin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/xiaomi_is_building_its_own_smartphone_factory_for_5g_flagships-news-40193.php
26
23
8
1
0
Emoji İle Tepki Ver
26
23
8
1
0