YouTube'un Başına Dert Olan Zaman Çubuğu Problemi İçin Güncelleme Yayınlandı

50
8
2
2
2
Kısa bir süre önce ortaya çıkan ve kullanıcıların ufak çaplı tepkisine neden olan bir YouTube zaman çubuğu problemi, gelen güncelleme ile birlikte ortadan kaldırıldı.

Google tarafından YouTube uygulaması için yeni bir güncelleme yayınlamış ve çeşitli iyileştirmeler yapılmıştı fakat bu güncelleme beraberinde bir problemi de getirdi. Buna göre YouTube’da video izlerken görüntüleri ileri sarmak için zaman çubuğuna dokunmak hiçbir işe yaramıyordu. Yani videoyu ileriye veya geriye sarmak için zaman çubuğunu tutup sürüklemek zorunda kalıyordunuz. Herhangi bir zaman akışına tıkladığınızda ise bu çubuk ilerlemiyordu.

Reddit’e bahsi geçen bu hatayla ilgili çeşitli videolar ve görseller ortaya atıldı ve hata kesinleşti. Yukarıdaki videoda da görüldüğü üzere kullanıcı videoyu izlerken çubuğu tutup sürüklediğinde istediği zaman dilimine gidip gelebilirken, zaman çubuğu üzerinde herhangi bir akış vaktine tıkladığı zaman ise video ileri veya geri sarmıyor.

Bu hata ilk fark edildiği zamanlarda bazı kullanıcılar onun bir hata değil kasıtlı olarak getirilmiş bir yenilik olduğunu düşünmüştü ancak son gelen açıklamalarda Google’ın bunu bir hata olarak kabul ettiği ve gerekli düzeltmeleri yapacağı belirtildi. Kabul etmek gerekiyor ki bu hata her ne kadar küçük bir açık olsa da kullanıcıları adeta Taş Devri’ne götürdü. Çünkü videolarda ileri geri sarmak için butonu sürükleyerek kullanmak bazı zamanlarda gerçekten problem haline gelebiliyor.

Google’ın bu hata üzerinde çalıştığı ve düzeltme yapacağını açıklamasının ardından çok fazla zaman geçmeden yeni bir YouTube güncellemesi yayınlandı bile. V13.28.54 sürümüyle gelen yeni düzeltme, yaşanan bu sorunu çözüyor ve zaman çubuğunu eski haline getiriyor. Dilerseniz cihazınızdaki Google Play Store uygulaması üzerinden 25 Temmuz 2018 tarihli güncellemesini edinerek bu problemi ortadan kaldırabilirsiniz.

Kaynak : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.youtube
50
8
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
50
8
2
2
2