DSÖ: Gelecek Yılın Ortasına Kadar Yaygın Bir Koronavirüs Aşılama Çalışması Beklenmiyor

27
6
5
2
1
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) sözcüsü Margaret Harris, gelecek yılın ortasına kadar yaygın bir koronavirüs aşılama çalışması beklemediklerini açıkladı.

Cenevre‘de basın mensupları ile bir araya gelen Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) sözcüsü Margaret Harris, dünyanın dört bir yanındaki bilim insanlarının üzerinde hummalı bir çalışma gerçekleştirdiği koronavirüs aşı adayları hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

3. aşamadaki koronavirüs aşılarıyla ilgili konuşan Harris, henüz ileri klinik çalışmalarda bulunan hiçbir koronavirüs aşı adayının Dünya Sağlık Örgütü tarafından şart koşulan en az yüzde 50 etkinlik sinyali göstermediğini belirtirken, gelecek yılın ortalarından önce bir yaygın bir aşılama çalışması beklemediklerini ifade etti.

koronavirüs aşısı

“3. aşamadaki klinik çalışmalar daha uzun sürmeli, aşının gerçekten ne kadar koruyucu ve güvenli olduğunu görmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullanan Harris, belirli bir aşı ya da şirket ismi vermeden kullanıma hazır hale gelmek üzere olduğu belirtilen aşı çalışmalarına göndermede bulundu.

Bildiğiniz gibi Rusya, geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği bir açıklama ile Sputnik V adlı koronavirüs aşısına yasal izin verdiğini duyurmuştu. Ayrıca dünyanın önemli ilaç şirketlerinden ABD’li Pfizer de ekim ayı sonlarında koronavirüs aşısının dağıtıma hazır olacağını duyurdu. Ancak ABD’nin kasım ayında başkanlık seçimine gidecek olması, Pfizer’in duyurusunun mevcut başkan Trump’ın bir ‘oy kazanma’ çabası olduğu tartışmalarına neden olmuştu.

"Koronavirüs aşı çalışmalarında elde edilen verilerin paylaşılması gerekiyor"

koronavirüs aşı çalışması

Margaret Harris, dünyanın farklı noktalarında gerçekleştirilen koronavirüs çalışmalarında elde edilen verilerin diğer çalışmalar ile paylaşılması gerektiğini belirtirken, bu şekilde aşı adaylarının etkinliğinin ve yan etkilerinin daha iyi tespit edilebileceğini ve çalışmaların hızlanacağını ifade etti.

Kaynak : https://www.ndtv.com/world-news/widespread-vaccination-for-coronavirus-not-until-mid-2021-who-2290426
27
6
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
27
6
5
2
1