Netflix'in Yeni Özelliği Açıklandı, iPhone 13'ten Haberler Var: İşte Haftanın En Önemli Gelişmeleri

109
46
21
14
8
Webtekno ekibi olarak sizleri sürekli önemli gelişmelerden haberdar etmeye çalışıyoruz. Geçtiğimiz hafta boyunca gözünüzden kaçmış olabileceğini düşündüğümüz bazı haberleri tekrar hatırlatmak istedik.

Sürekli değişip gelişen teknoloji dünyasında her hafta yeni gelişmelere şahit oluyor, bu haberleri detaylı bir şekilde sizlere aktarmaya çalışıyoruz. Geride bıraktığımız haftada da teknoloji dünyasında oldukça önemli gelişmeler yaşandı.

Biz de bu içeriğimizde hem teknoloji dünyasında geçtiğimiz haftanın öne çıkan gelişmelerini hem de teknolojiyle ilgili dikkat çekici içerikleri sizler için bir araya getirdik. Gelin, tüm bu haberlere daha yakından göz atalım.

Geçtiğimiz haftanın öne çıkan gelişmeleri

GTA Online’ın Yüklenme Süresini %70 Kısaltan Bir 'Mod' Yayınlandı

GTA Online

GTA Online'da yıllardır çözülemeyen ve hatta oyuncuların oyuna girememelerine neden olan hatanın aslında sunucu ve işlemci arasında bir bağ oluşturan JSON dosyasından kaynaklandığı ortaya çıktı. Şimdiyse T0st isimli bir modder, Tostercx isimli GitHub hesabında yayınladığı optimizasyon koduyla yükleme ekranı süresini %70 düşürmeyi başardı. Daha öncesinde JSON kontrolü sırasında CPU ciddi bir darboğaz yaşıyordu bu da yine oyuncuların yükleme ekranında geçirdikleri süreyi artırıyordu.

İlgili habere ulaşmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

2020 Yılı Büyüme Rakamları Açıklandı: Türkiye, OECD'ye Göre Büyüyen İki Ülkeden Biri

OECD büyüme rakamları

TÜİK tarafından açıklanan büyüme rakamlarına göre Türkiye, pandemi etkisinde geçen 2020 yılında %1,8 oranında büyüdü. Bu oran, ekonomistlerin %2,3'lük beklentisini karşılamasa da OECD ülkeleriyle kıyaslandığında iyi bir tablo çiziyor. Zira Türkiye, OECD'ye göre 2020 yılında Çin'le birlikte büyüyebilen iki ülkeden biri.

İlgili habere ulaşmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Netflix'in Öneri İşini Bir Adım Öteye Götürdüğü Yeni Özelliği Açıklandı

Netflix’in yeni özelliği "Sizin İçin İndirilenler" Android uygulaması için kullanıma sunuldu. Bu özellik sayesinde Netflix, izleme geçmişinize göre tavsiye edilen dizi veya filmleri otomatik olarak mobil cihazınıza indirecek. Böylelikle sıkça seyahat eden biriyseniz elinizin altında sürekli olarak hazır bir film ya da dizi bulunacak.

İlgili habere ulaşmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Araştırmacılar, 300 Yıllık Açılmamış Mektubu Sanal Olarak Açıp Okudular

Uluslararası bir araştırma ekibi, Rönesans Avrupa'sından kalma, daha önce hiç açılmamış bir mektubu, X ışınları ile tarayıp sanal olarak açarak okumayı başardı. Tek bir çizik dahi atılmadan okunan mektubun, Temmuz 1697 tarihli olduğu ve Jacques Sennacques adlı bir adam tarafından, Lahey'de bir Fransız tüccar olan kuzeni Pierre Le Pers'e gönderildiği ortaya çıktı.

İlgili habere ulaşmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

iPhone 13’ün Tasarımıyla İlgili Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

iPhone

Önümüzdeki sonbaharda tanıtılması beklenen iPhone 13'ün tasarımıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Sektörün önde gelen analistlerinden Ming-Chi Kuo'dan gelen bilgilere göre önceki nesil iPhone ile benzer bir tasarıma sahip olacak iPhone 13; çentik, ekran ve batarya gibi bölgelerde küçük değişiklikler görecek. Ayrıca ekran altı parmak izinin de yeni iPhone'da yer almaması bekleniyor.

İlgili habere ulaşmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Sinovac Aşısının Türkiye'deki Etkinlik Oranı Açıklandı

Sinovac

Çin merkezli Sinovac firması tarafından geliştirilen CoronaVac aşısının Türkiye'deki Faz-3 çalışmaları sonuçları açıklandı. Yapılan açıklamalara göre aşı, COVID-19'a karşı %83,5 etkinliğe sahipken, hasta yatışını engellemede ise %100 başarı oranına sahip. Çalışmanın toplamda 11.308 katılımcıyla gerçekleştirildiği bildiriliyor.

İlgili habere ulaşmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Netflix, Türkiye Fiyatlarına Neden Zam Yaptığını Açıkladı

Netflix

ABD merkezli dijital içerik platformu Netflix, geçtiğimiz günlerde Türkiye fiyatlarına %50'ye varan zam uygulamıştı. Konu hakkında açıklama yapan Netflix sözcüsü, "Türkiye'deki içerik kütüphanelerini genişletmek ve hizmet kalitesini artırmak için" böyle bir karar aldıklarını duyurdu. Netflix, kalite artışı sözü vermiş olsa da zamlı fiyatlar kullanıcıları memnun etmedi.

İlgili habere ulaşmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

109
46
21
14
8
Emoji İle Tepki Ver
109
46
21
14
8