Huawei'nin Harmony OS İşletim Sistemli Televizyonu 'Vision' Tanıtıldı

35
4
2
1
1
Huawei'nin Harmony OS işletim sistemine sahip olan yeni akıllı televizyonu Huawei Vision tanıtıldı. 4K çözünürlük desteğiyle tanıtılan Huawei Vision, şu an için iki farklı boyut, ilerleyen dönemlerdeyse dört farklı boyut desteğiyle sunulacak.

Çinli teknoloji devi Huawei'nin Almanya çıkartması hız kesmeden devam ediyor. Yeni amiral gemisi Mate 30 Pro'nun ve yeni nesil akıllı saati Watch GT 2'nin tanıtımını yapan Huawei, şimdi de kendi işletim sistemleri olan Harmony OS'la çalışan televizyon modelini tanıttı. "Huawei Vision" olarak tanıtılan televizyon, yapay zeka teknolojilerinin tüm nimetlerinden faydalanılarak geliştirilmiş durumda.

Huawei, televizyonlarını ilk etapta 65 inç ve 75 inç boyutlarında sunacak, ilerleyen dönemlerdeyse bu boyutlara ek olarak 55 inç ve 85 inç boyutlarındaki yeni üyeler eklenecek. Gelin hep birlikte, Huawei Vision'ın tüketicilere sunacağı özelliklere yakından bakalım.

Huawei Vision

Neredeyse çerçevesiz bir yapıda bulunan Huawei Vision, kullanıcılara 4K çözünürlük imkanı sağlıyor. Dahili bir kamera sistemi bulunan Huawei Vision, tüketicilere videolu görüşme imkanı sunuyor. Huawei Vision'ın sahip olduğu kameranın hareketli yapısı, ihtiyaç duyulmadığı zamanlarda kameranın gizlenmesini sağlıyor.

Huawei Vision, yapay zeka teknolojilerini aktif olarak kullanabilen bir yapıya sahip. Öyle ki bu televizyon sesle kontrol edilebiliyor, yüz tanıma ve yüz izleme teknolojilerini destekliyor. Tüm bunlara ek olarak mavi ışığı filtreleyen ve bu sayede özellikle çocukların göz sağlığını koruyan bir yapay zeka modunun da olduğu ifade ediliyor.

Huawei Vision

Bu gördüğünüz ilginç cihaz ise Huawei Vision'ın uzaktan kumandası. Üzerinde sadece birkaç tuşun yer aldığı bu uzaktan kumanda, dokunmatik bir yüzeye de sahip. Bu dokunmatik yüzey, televizyonun Smart özelliğinin daha kolay bir şekilde kullanılabilmesine olanak tanıyor. Ayrıca bu uzaktan kumandaya pil de gerekmiyor. Ürün, yerleşik bir pille geliyor ve şarjı bittiği zaman USB-C girişiyle şarj edilebiliyor.

Huawei Vision

Huawei Vision, 8+1+1 olarak isimlendirilen ve fazlasıyla iddialı olan bir ses sistemiyle geliyor. Huawei Vision'un sahip olduğu bu ses sistemi, tüketicilere profesyonel bir 5.1 ses sistemi etkisi sunuyor.

Tüm bu özellikleriyle birlikte duyurulan Huawei Vision'ın fiyatıysa henüz duyurulmadı. Ancak kısa bir süre sonra Huawei'nin, Harmony OS işletim sistemine sahip olan televizyonunun fiyatını da duyurması bekleniyor.

Huawei'nin Mate 30'la ilgili yaptığı tanıtımla ilgili detaylı haberimize buradan, Mate 30 Pro'nun detaylı tanıtımıyla ilgili haberimize buradan ve Watch GT 2'nin tanıtımıyla ilgili hazırladığımız haberimize de buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/9/19/20873710/huawei-vision-4k-tv-announced-features-mate-30-pro-event
35
4
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
35
4
2
1
1