Türkiye’de Satılan Tüm Katlanabilir Telefonlar, Özellikleri ve Otomobillerle Yarışan Fiyatları

39
16
11
5
1
Akıllı telefon dünyasında yeni bir dönemin başladığını gösteren katlanabilir telefon modelleri arasına her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Özellikle fiyatları ile dudak uçuklatan katlanabilir telefonlar arasından ülkemizde satılan modellerin özellikleri ile fiyatlarını listeledik ve öne çıkan detayları anlattık.

2000’li yılların başında Nokia, Samsung gibi markaların çok sayıda farklı model ile piyasaya sunduğu katlanabilir telefonlar evrim geçirdi ve günümüz teknolojisinde yeni bir çağın habercisi olarak tanıtıldılar. Her modelin tanıtımında öne çıkan nokta, dudak uçuklatan fiyatları oldu. Tanıtılan katlanabilir telefonlar arasından bazıları ülkemizde de satışa sunuluyor.

Ülkemizde satışa sunulan katlanabilir telefonlar hangileri? Maalesef şu an için bu sorunun yanıtı bir hayli sınırlı. Zaten dünya piyasasında da çok fazla katlanabilir telefon modeli bulunmuyor çünkü henüz son derece yeni bir teknoloji. Sizin için ülkemizde satışa sunulan tüm katlanabilir telefonlar hakkında bilmeniz gereken teknik özellikleri, öne çıkan noktalarını ve satış fiyatlarını anlattık.

Türkiye’de satılan katlanabilir telefonlar:

  • Samsung Galaxy Z Fold 2
  • Samsung Galaxy Z Flip
  • Huawei Mate X

Samsung Galaxy Z Fold 2

Samsung Galaxy Z Fold 2, katlanabilir telefonlar

  • Fiyatı: 20 Bin TL
  • Depolama alanı: 256 GB
  • RAM: 12 GB
  • Batarya: 4500 mAh

6.2 inç boyutuyla tek elle kolay kullanım imkanı sunan Galaxy Z Fold 2, çoklu aktif ekran seçeneği ile katlanmış durumdayken bile iki farklı işlemi, iki farklı ekran üzerinden gerçekleştirmenizi sağlıyor. Hassas dokunuşlara özel tasarlanmış ekranı ile dikkat çeken cihaz, özel geliştirilmiş menteşe sistemi ile pek çok farklı açıda katlayarak kullanabilmenize imkan sunuyor.

Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip, katlanabilir telefonlar

  • Fiyatı: 13 Bin TL
  • Depolama alanı: 256 GB
  • RAM: 8 GB
  • Batarya: 3600 mAh

Diğer katlanabilir telefonlara göre çok daha uygun bir fiyat aralığına sahip olan Galaxy Z Flip, daha minimal bir tasarıma sahip. Ufak bir cep aynasına benzeyen cihaz, daha küçük boyuta sahip akıllı telefon seven kullanıcılara hitap ediyor. Teknik özellikleri konusunda Samsung’un diğer katlanabilir cihazlarından çok farklı olmayan Galaxy Z Flip, katladığınız zaman iki küçük ama farklı işlemler yapabilen ekran sunuyor.

Huawei Mate XS

Huawei Mate XS, katlanabilir telefonlar

  • Fiyatı: 30 Bin TL
  • Depolama alanı: 512 GB 
  • RAM: 8 GB
  • Batarya: 4500 mAh

Katlanabilir telefonlar yarışında ben de varım diyen firmalardan biri olan Huawei, Mate XS modelini ülkemizde satışa sundu. Diğer katlanabilir telefonlara göre çok daha yüksek bir fiyat aralığına sahip olan cihazı açık haldeyken tam bir tablet gibi kullanabiliyorsunuz. Cihazı satın aldığınız zaman Huawei dünyasının pek çok farklı avantajından da faydalanabiliyorsunuz. Mate XS, özellikle depolama alanı ile dikkat çekiyor.

Katlanabilir telefon almak neden mantıksız?

katlanabilir telefonlar, alınır mı

Pek çok uzman ve kullanıcı tarafından şu an için bir katlanabilir telefon olmak son derece mantıksız olarak görülüyor. Bunun nedeni, katlanabilir telefonların henüz çok yeni bir teknoloji olması. Daha doğrusu, çok daha farklı bir teknoloji için geçiş sistemi olarak kullanıldığı düşünülüyor.

Yakın zamanda alacağınız bir katlanabilir telefonda pek çok sorun ile karşılaşacağınızı bile düşünenler var. Çünkü bu, henüz tam olarak oturmamış hatta deneysel diyebileceğimiz bir teknoloji. Birkaç yıl içerisinde daha sistemli üretimler olabilir ancak şu an için tanıtılan cihazlar pek kullanıcının içine sinen türde değil.

Katlanabilir telefon almanın mantıksız olarak görülmesinin en önemli nedenlerinden biri de son derece yüksek fiyatlara sahip olmaları. Güçlü bir amiral gemisi akıllı telefon alacağınız paranın iki kat fazlasını ödeyerek tam olarak oturmamış bir teknolojiye sahip olmak en basit tanımıyla müsriflik olarak görülüyor.

Katlanabilir telefonlar ne zaman ucuzlayacak?

katlanabilir telefonlar, ucuz fiyat

Şu an için net bir tarihten söz etmek pek kolay değil ancak birkaç sene içinde normal bir amiral gemisi akıllı telefonun sahip olduğu fiyata düşecekleri tahmin ediliyor. Yeni bir teknoloji olduğu, sınırlı sayıda üretildiği için günümüz fiyatları bir hayli yüksek. Ancak kullanıcılardan olumlu geri dönüşler alınırsa üretim kapasitesi genişleyebilir ve fiyatlar düşebilir.

Katlanabilir telefonlar yaygınlaşacak mı?

katlanabilir telefonlar, yaygınlaşacak mı

Tıpkı fiyat konusunda olduğu gibi bu konuda da kesin bir şey söylemek pek kolay değil. Ancak şeffaf ekran, TOLED gibi teknolojilerin de kısa zamanda son kullanıcıya kadar geleceği düşünüldüğü zaman, katlanabilir telefonlar bir dönem Nokia tarafından tasarlanan, bugün gülünç bulduğumuz modeller gibi hızla parlayıp sönebilir.

Katlanabilir telefonlar tabletlerin yerini mi alacak?

katlanabilir telefonlar, tablet

Pek çok uzmana göre, muhtemelen evet. En azından hem tablet hem akıllı telefon kullanan kişiler bir katlanabilir telefon alarak tablette yaptıkları işlemleri bu cihazlar üzerinden gerçekleştirmeye başlayacaklardır.

Ancak bu noktada fiyat konusu devreye giriyor. Katlanabilir telefonların yanında, standart bir tabletin fiyatı çok daha cazip görünüyor. Yeni bir tablet almak, katlanabilir telefon almaktan çok daha mantıklı bir alışveriş. Ancak hem yeni bir tablet hem de yeni bir akıllı telefon alacak kullanıcılar ikisini bir arada kullanabilecekleri bir cihazı tercih edebilirler.

Sizin için ülkemizde satılan katlanabilir telefonlar, özellikleri ve fiyatları listesi hazırladık. Listede bulunan cihazların satış fiyatları özelliklerine ve satış noktalarına göre değişiklik gösterebilir. Katlanabilir telefonlar hakkındaki düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

39
16
11
5
1
Emoji İle Tepki Ver
39
16
11
5
1