İddia: Motorola Razr 2'nin Patentini Aldı

10
9
2
2
2
Motorola Razr ile katlanabilir akıllı telefon trendine farklı bir giriş yapan ABD’li firma, yeni bir katlanabilir akıllı telefonun daha patentini aldı. Motorola Razr 2 olduğu tahmin edilen telefonun, gerçekten Razr’ın halefi olup olmayacağı henüz net değil.

Katlanabilir akıllı telefonlara farklı bir tasarımla yaklaşan Motorola, şimdi de bu cihazın halefi üzerinde çalışıyor. Hatta şirket, özel katlanabilir bir cihaz ABD USPTO ve WIPO’ya patent başvurularında bulundu.

Yeni telefonda katlanabilir ekranın yan sıra kullanıcının dokunması için hassas yan kısımlar olacak. Patentte yer alan bilgilere göre yan tarafta bulunan dokunmatik bant, 20 farklı işlevi algılayabilen birkaç sensöre sahip olacak. Yazışmalarda 20 farklı hareketi tanıyacak.

Yan dokunmatik sensörlü katlanabilir akıllı telefon: Motorola Razr 2

Motorola Razr 2 patent

Hareket tanıma işlevi, cihazın kapalı olduğu durumlarda dahi kullanılabilir olacak. Motorola, bunun haricinde ekrana gömülü bir parmak izi okuyucu sensörü de katlanabilir akıllı telefonuna yerleştirecek.

Tabii Motorola’nın böyle bir patent almış olması, bu özellikleri Motorola Razr 2’de kullanacağı anlamına gelmiyor. Bu, LetsGoDigital tarafından ortaya atılan bir hipotez durumunda. Şu an Motorola’nın yeni bir katlanabilir akıllı telefon yapmak istediğini gösteren herhangi bir net kanıt bulunmuyor. Cihazla ilgili daha detaylı bilgi almak için buradaki dokümanı inceleyebilirsiniz.

Motorola Razr’ın özellikleri

Motorola Razr

Şu an sadece ABD pazarına sunulmuş olan Motorola’nın katlanabilir akıllı telefonu Razr’a baktığımızda 2142 x 876 piksel, 6,2 inç, 21:9 Cinemavision pOLED ekran yer aldığını görüyoruz. Dış ekran ise 600 x 800 piksel, 2,7 inç, 4:3 gOLED ekran. Ekran Corning Gorilla Glass 3 ile korunuyor.

Cihazın donanım tarafına bakıldığında gücünü sekiz çekirdekli Snapdragon 710’dan aldığı görülüyor. İşlemcinin sekiz çekirdeğinden ikisi, 2,2 GHz Kryo 360; altısı, 1,7 GHz Kryo 360. 6 GB RAM, 128 GB dâhili depolamaya sahip olan telefonda grafik işleme birimi ise Andreno 616. Cihaz, kutusundan Android 9.0 Pie ile birlikte çıkıyor.

Arka tarafında 16 MP, ön tarafında ise 5 MP kamera bulunan telefonda parmak izi okuyucu sensör yer alıyor. Su sıçramalarına karşı dayanıklı olan telefonda 2510 mAh batarya ve 15 W TurboPower hızlı şarj desteği yer alıyor.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/11/24/motorola-razr-2-could-arrive-with-a-touch-sensitive-sides/
10
9
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
10
9
2
2
2