Ubisoft: "PS5, Geriye Dönük Uyumluluk Olarak Yalnızca PS4'ü Destekleyecek"

13
9
8
3
1
Ubisoft, PlayStation 5'le ilgili hazırlanan Sıkça Sorulanlar Sayfası üzerinde güncelleme yaptı. Yapılan güncelleme, yaklaşmakta olan konsolun PlayStation 4'le geriye dönük uyumluluk desteğine sahip olacağını gösteriyor. Ancak bu destek, PlayStation 3 ve önceki sürümler için geçerli değil.

Teknoloji devi Sony, yaklaşmakta olan oyun konsolu PlayStation 5'le ilgili yaptığı açıklamalar sırasında bu konsolda geriye dönük uyumluluk bulunacağını açıklamıştı. Yani bir oyunsever, bu konsola sahip olduktan sonra en azından PlayStation 4 için satın aldığı oyunları oynamaya devam edebilecek. Şimdi bu mesele, video oyun sektörünün önemli isimlerinden Ubisoft tarafından da doğrulandı.

Ubisoft, "Sıkça Sorulanlar Sayfası" üzerinde bir güncelleme yaparak oyuncuları bilgilendirdi. Yapılan bilgilendirmede, PlayStation 4 için geliştirilen ve desteklenen oyunların, PlayStation 5'te de oynanabileceği belirtildi. Yani oyuncular, PlayStation 4 için aldıkları bazı Ubisoft oyunlarını PlayStation 5'te oynamaya devam edecekler. Ancak PlayStation 3, PlayStation 2 ve PlayStation oyunları için böyle bir durum söz konusu olmayacak.

PlayStation 5

Ubisoft'un PlayStation 5 için güncellediği destek sayfasında ayrıca, PlayStation 4 oyuncularının çevrimiçi oyunlarda PlayStation 5 oyuncularıyla karşı karşıya geleceklerine değiniliyor. Yani Sony'nin geçtiğimiz dönemlerde yaptığı açıklamalar gibi Ubisoft da yeni oyun konsolunda çapraz platform desteğinin bulunacağını söylüyor. Açık konuşmak gerekirse bunlar zaten, pek çoğumuzun bildiği ve Sony tarafından da açıklanan şeylerdi.

Sony, PlayStation 4'ün piyasaya sürülmesiyle geriye dönük uyumluluk özelliğinin kapsamını oldukça daralttı. Bu konsolda PlayStation 3 oyunları oynanamadı. PlayStation 3 dönemindeyse sadece bazı PlayStation 2 ve PlayStation oyunları bu konsolda oynanabilmişti. Sony bu hamleyle, oyuncuları ya eski konsola devam etmeye ya da yeni bir konsol almaya zorlamıştı. Oyuncular bu durum memnun kalmasalar da Sony, konuyla ilgili yeni bir adım atmayarak kararlılığını sürdürmüştü.

PlayStation 5

PlayStation 5 için geri sayım devam ederken yaklaşmakta olan konsolla ilgili iddialar havuzu da her geçen saat doluyor. Bu bağlamda dün sizlerle paylaştığımız bir haberimizde Sony'nin 9 Eylül'de bir etkinlik düzenleyerek PlayStation 5'in tüm detaylarını açıklayacağından bahsetmiştik. Gece saatlerindeyse PlayStation'ın resmi YouTube kanalından, yeni oyunu Call of Duty: Black Ops Cold War'ın tanıtım videosu paylaşıldı. Paylaşılan video, PlayStation 5'in farklı bölgelerde farklı zamanlarda satışa sunulacağını düşündürdü.

Sony, PlayStation 5'le ilgili temel detayları ve bu oyun konsolunun tasarımını zaten açıkladı. Ayrıca PlayStation 5'in etkileyici teknik özellikleri ve bazı benzersiz yetenekleri de yine Sony tarafından hazırlandı. Ancak oyuncuların merak ettikleri iki büyük konu var. Bunlar, PlayStation 5'in çıkış tarihi ve fiyatı. Sony, bu önemli konularla ilgili bugüne dek herhangi bir açıklama ne yazık ki yapmadı.

Kaynak : https://www.glitched.online/ps5-wont-support-ps3-ps2-and-ps1-games-through-backwards-compatibility/
13
9
8
3
1
Emoji İle Tepki Ver
13
9
8
3
1