2019 Model Telefonlarda Olması Gereken 4 Kamera Özelliği

27
5
4
2
1
Akıllı telefonlarda bulunan kameralar, yıllar boyu büyük bir değişim ve teknolojik gelişme geçirdi. Ancak hâlâ bazı markaların bazı modellerinde belirli özellikler bulunmuyor. Bu içeriğimizde, 2019 yılında çıkacak yeni telefonlarda bulunması gereken kamera özelliklerinden bahsediyoruz.

2019 yılı itibariyle birçok telefon üreticisinin ultra yüksek çözünürlüklü kameralardan üçlü kamera teknolojisine kadar birçok harika akıllı telefon fotoğrafçılık gelişmeleri gördük. Hatta bazı modellerdeki kameraların hem arka tarafta hem de ön tarafta kullanıldığına bile şahit olduk.

Ancak bazı özellikler var ki, bizce kesinlikle akıllı telefonların kameralarında bulunmaları gerekiyor. Biz de bu içeriğimizde bu özelliklerin ne olduğundan ve hangi markanın akıllı telefonlarında bulunmadığından bahsedeceğiz. Eğer sizin de önerileriniz varsa yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

Geliştirilmiş gece modu:

gece modu

Google, Huawei, Oneplus ve Xiaomi gibi dev markalar, 2018 yılında birçok akıllı telefon modeline makine öğrenimi ve fotoğraf istifleme gibi teknikler sayesinde düşük ışıkta güzel fotoğraflar çekmeye yarayan gece modunu eklemişti. Bu yıl içerisinde de Asus, Motorola ve Samsung da bu özelliği kendi modellerine adapte etti.

gece modu

Ancak Apple, HTC, Razer, Sony ve LG gibi şirketler akıllı telefonlarına bu düşük ışık modunu eklemedi. Bu markaların da yakın zamanda bu özelliği akıllı telefon modellerine eklemelerini ve geliştirmelerini isteriz; zira YouTube incelemelerimiz için Lütfi Bey’i bu konuda tatmin etmek biraz zor :)

Geliştirilmiş profesyonel ya da manuel mod:

manuel kamera modu

Her ne kadar şimdilerde birçok telefonda profesyonel ya da manuel kamera modu bulunuyormuş gibi dursa da aslında postür, ISO ayarı, perde hızı gibi özellikleri sağlayan bir telefon üreticisi bulmak oldukça zor diyebiliriz.

Ancak Apple ve Google gibi markalar maalesef cihazlarında manuel kamera modunu bulundurmuyor. Bu modun kullanıcıya sağladığı özgürlük ve kontrol göz önüne alındığında, manuel modun bu markaların cihazlarında bulunmaması büyük bir eksik diyebiliriz. iPhone 11 ve Google Pixel 4 serisi yolda, üreticilerden bu özelliği bu modellere eklemesi bekleniyor.

4K 60 FPS video kaydetme özelliği:

4k video

Ultra HD video kaydı, amiral gemisi telefonlarda neredeyse 2012 yılından beri bulunan bir özellik (özellikle Samsung ve Sony cihazlarda). Bulunduğumuz dönemdeki üst segment telefonlarda genellikle 4K 60 FPS video kaydı seçeneği bulunuyor.

Ancak 2019’da şu andan sonra çıkacak olan üst segment telefonlar için 4K 60 FPS video kaydı seçeneği garantilenmiş durumda değil. Hatta Huawei’nin Kirin 980 yonga setli modelleri ve Google’ın Pixel serisinde bu özellik kesin olarak bulunmayacak. Bu da kullanıcıların bu cihazları tercih etme konusunda bir eksi olarak değerlendirilebilir.

Otomatik HDR:

HDR

HDR fotoğraf modu, yıllardır akıllı telefonlarda bulunan bir özellik ve kullanıcıların oldukça kaliteli fotoğraflar çekmesini sağlıyor. HDR; Google, Samsung, Vivo, Xiaomi, ve diğer birkaç akıllı telefon üreticisi tarafından akıllı telefon modellerine ekleniyor ancak bazı markaların modellerinde bu özellik hâlâ kafa karıştırıcı bir halde bulunuyor.

Bu markalardan biri de Huawei; markanın modellerindeki HDR modu, yapay zeka modu aktif edilmediği takdirde çalışmıyor. Bir diğeri ise Sony; Sony’nin de modellerindeki HDR modu manuel olarak aktif edilemiyor, sadece otomatik modlar ile aktif oluyor.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/smartphone-camera-features-that-make-you-feel-like-a-professional-photographer-2018-2#high-resolution-video-5
27
5
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
27
5
4
2
1