Google Asistan'a Yakınlarınız İçin Hatırlatıcı Oluşturabileceğiniz Bir Özellik Geliyor

8
7
2
1
0
Hayatımızı kolaylaştırmayı amaç edinmiş Google Asistan uygulaması, hatırlatıcı özelliğine yeni bir boyut kazandırdı. Gelecek yeni özellik ile rehberinizde ekli aile üyenize ya da arkadaşınıza bir hatırlatıcı gönderebileceksiniz.

Teknoloji geliştikçe hayatımız kolaylaşır ancak bazı durumlarda kolaylık, insanlarda unutkanlığı artırabilecek düzeye ulaşabilir. Birçoğumuz ya da çevremizdekiler, bazı şeyleri bize hatırlatılmadığı sürece yapmayı unutur. Arkadaşlarımıza bize bir şeyi hatırlatmak için genellikle mesajlaşma ya da arama yolunu tercih ederiz.

Daha büyük ve teknoloji dünyasından oldukça uzak tanıdıklarımız varsa mesaj atmak yerine bir parça kağıda not yazıp ulaşabileceği bir yere bırakırız. Google, unutulan şeyleri başkalarına hatırlatmak için var olan yöntemlerden çok daha kolay bir yöntemi Google Asistan'a eklenecek yeni özellik ile getiriyor.

Yakınlarınız için hatırlatıcılar oluşturabileceksiniz:

google asistan

Google Asistan’a gelecek yeni özellik ile yakında aile üyelerinize ya da aynı evde yaşayan kişilere hatırlatıcı ayarlayabileceksiniz. Örneğin “Hey Google, Ahmet’e yarın saat dörtte doktor randevusu olduğunu hatırlat” diyeceksiniz. Sonrasında bu hatırlatıcının gönderildiğine dair bir onay alacaksınız ve aynı şekilde Ahmet de bu hatırlatıcı hakkında bildirim alacak. Dahası, Ahmet gönderilen hatırlatıcıyı “yapıldı” olarak işaretlerse siz de Ahmet’in görevini yerine getirdiğine dair bildirim alacaksınız.

Bu işlev ayrıca konum tabanlı hatırlatıcılarla da çalışabilir. Örneğin bir yakınınız Cumhuriyet Caddesi’nden geçecekse ve siz ondan cadde üzerinde bulunan bir fırından ekmek almasını istiyorsanız buna yönelik bir hatırlatıcı gönderebileceksiniz. Ayrıca özellik, daha özel mesajlar için de kullanılabilir. Mesela sevgilinize bir sürpriz yaparak telefonuna ne kadar güzel olduğunu hatırlatacak bir hatırlatıcı gönderebilirsiniz.

İstemediğiniz kişileri engellemeniz de mümkün olacak:

google asistan

Bu özelliğin gizlilik açısından korunumu için yalnızca Google aile grubunuzda ya da Google Voice Match’te bulunan kişilere hatırlatıcı gönderebileceksiniz. Özelliğin çalışması için gönderici kişiler de alıcı kişilerin rehberinde ekli olmak zorunda. Bunun yanında hatırlatmalarını almak istemediğiniz bir aile üyesini ya da arkadaşınızı engelleyebileceksiniz.

Google, yeni özelliğinin önümüzdeki haftalarda Amerika Birleşik Devletleri’nde, Birleşik Krallık’ta ve Avustralya’daki telefonlarda ve akıllı ekranlarda yayınlanacağını açıkladı. Özellik, aynı zamanda gelecek yıl çıkacak olan Google Nest Hub Max’te de yer alacak.

Kaynak : https://www.techspot.com/news/81460-google-assistant-you-assign-reminders-family-friends.html
8
7
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
7
2
1
0