Huawei, LCD Ekrana Yerleştirilmiş Parmak İzi Okuyuculu Telefon İçin Çalışıyor

14
6
4
3
3
Yapısı gereği yalnızca OLED ekranlara uygulanabilen ekran içi parmak izi sensörü, Huawei'nin LCD ekranlı telefonuna yerleştirilmiş olarak görüntülendi.

Ekrana gömülü parmak izi sensörü bulunan tüm telefonlar, teknolojinin yapısı gereği yalnızca OLED ekranlar ile birlikte donatılabiliyordu. Yaklaşık bir yıl önce, LCD ekranlı telefonların 2019 yılında ekrana gömülü parmak izi sensörüne sahip olacağı söyleniyordu ancak şimdiye kadar çıkmış hiçbir LCD ekranlı telefonda bu teknoloji bulunmuyor.

Geçtiğimiz Nisan ayında, dünyada ilk kez ekrana gömülü parmak izi sensörüne sahip LCD bir ekran geliştirildiği duyurulmuştu. Bugünlerde ise internette Huawei’nin ekrana gömülü parmak izi sensörü bulunan LCD ekranlı bir cihazı dolaşıyor. Cihazda ekran kilidi açma işlemi ise sadece 0,3 saniye sürüyor. Bu da One Plus 6T’den daha hızlı bir kilit açma işlemi anlamına geliyor.

Gizemli cihazda tek yenilik parmak izi tarayıcısı olmayacak:

İddia edilen Huawei telefonda, tasarımın büyük bir kısmı gizlenmiş durumda ancak dikkat çeken şey, telefonda çentik tasarımının bulunmaması. Buradan yola çıkarak bu cihazda, açılır kapanır bir selfie kamerası olabileceği varsayılabilir.

OLED, her çıkan yeni teknoloji gibi kendisinden önce gelen LCD teknolojisine kıyasla çok daha pahalı.  Bu da ekrana gömülü parmak izi sensörünün LCD ekranlarda da kullanılmasının orta segmentli telefon fiyatlarını önemli bir ölçüde düşürebileceği anlamına geliyor.

İddiaları doğrulamak için resmi açıklamayı beklemek gerekecek:

Ekrana Gömülü Parmak İzi

Videoda yer alan cihazın, LCD ekran parmak izi sensörü teknolojisini test etmek için tasarlanmış bir prototip telefon mu yoksa yakında piyasaya sürülecek bir Huawei telefon mu olduğu henüz bilinmiyor. İkinci seçenekse, cihazla ilgili daha detaylı bilgiler yakında ortaya çıkacaktır.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/08/12/huawei-demos-phone-with-lcd-screen-in-display-fingerprint-scanner/
14
6
4
3
3
Emoji İle Tepki Ver
14
6
4
3
3