Nissan, Türkiye'de Araba Üretebileceğini Açıkladı! İşte Detaylar...

11
1
1
1
0
Nissan'dan Türkiye ile ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi. Türkiye'yi önemsediklerini söyleyen Nissan yetkilileri, Türkiye'de otomobil üretimi yapabileceklerini açıkladılar.

Elektrikli Qashqai ile X-Trail'i Türkiye'ye getiren Nissan'ın Türkiye CEO'su Charbel Abi Ghanem ile Nissan Avrupa Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcısı Jordi Vila, Habertürk'e özel bir röportaj verdi. Bu röportajda, şirketin Türkiye ile ilgili planlarına ilişkin dikkat çeken açıklamalar yer aldı. Gelin hep birlikte o açıklamalara yakından bakalım.

Nissan Avrupa Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcısı Jordi Vila tarafından yapılan açıklamalarda, Nissan'ın Türkiye'de üretim yapabileceğine işaret etti. Bunu yeni bir fabrika üzerinden gerçekleştirmek gibi bir planlarının olmadığının altını çizen Jordi Vila, Bursa'da bulunan Oyak-Renault fabrikalarının üretim için kullanılabileceğini söyledi. 

Peki Nissan, Renault'un Türkiye'deki fabrikasını kullanabilir mi?

Nissan

Aslına bakacak olursak Renault ile Nissan'ı birbirlerinden ayrı düşünmek pek de mümkün değil. Zira Renault, Nissan'ın yüzde 43 gibi ciddi bir bölümüne sahip. Nissan ise Renault'un yüzde 15'lik hissesini elinde tutuyor. Ayrıca Renault-Nissan-Mitsubishi arasında bir ittifak da var.

Renault, geçtiğimiz aylarda bir açıklama yapmış ve Bursa'daki fabrikada Mitsubishi Colt üretimi yapacağını duyurmuştu. "Bizim Türkiye'ye doğrudan bir yatırım planımız yok. Fakat, ilerleyen dönemde Nissan da Mitsubishi gibi bir adım atabilir" diyen Ghanem de aslında benzer bir tesis açmadan üretim kararını kendilerinin de alabileceğini ifade etmiş oldu. Hal böyle olunca Renault'un Nissan için de üretim yapması, kimseyi şaşırtmayacaktır.

"Böyle dalgalı bir pazar görmedim"

Nissan Türkiye CEO'su Charbel Abi Ghanem tarafından yapılan açıklamalarda daha çok sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. "İlk defa Türkiye’de bulunuyorum. Bu kadar dalgalı bir pazar görmedim açıkçası. ÖTV’nin ne olacağını ya da dövizde dalgalanmanın nasıl olacağını öngöremiyoruz. Öngörülemez olduğu için de öngörmeye çalışmıyoruz. Duruma hızlı ve çevik bir şekilde cevap vermeye çalışıyoruz. Bu sayede de yönetilmeyecek şeyleri kontrol altında tutmuş oluyoruz." diyen Ghanem, Türkiye'deki durumu böyle değerlendirdi.

Nissan Türkiye, neden Avrupa'ya bağlandı?

Nissan

Nissan, bundan bir süre önce Türkiye ile ilgili önemli bir karar aldı. Bu karar kapsamında Nissan Türkiye, şirketin Avrupa bölümüne bağlandı. Neden böyle bir şey yapıldığını açıklayan isim Nissan Türkiye CEO'su oldu. Charbel Abi Ghanem, "Türkiye, Nissan açısından çok önemli bir ülke. Türkiye, Avrupa’nın bir parçası olarak görülüyor." dedi ve ekledi: Türkiye’deki müşteri profili Avrupa'ya daha yakın ve alışkanlıkları da Orta Doğulu müşterilere göre daha Avrupalı. Aynı şekilde, Türk müşterilerin teknolojiye adapte olma alışkanlıkları da yine Avrupa'ya daha yakın.

Bu arada; Charbel Abi Ghanem'in yakın zamanda Togg ile ilgili konuştuğunu da belirtelim. "Togg, Türkiye'de elektrikli araçlar için büyük bir katkı sağlayacak. Hem bizim için hem sektör için yolu açmış olacak diyebiliriz." diyen Ghanem, Türkiye'deki elektrikli ve hibrit otomobil pazarının yüzde 10 kadarına hakim olmak istediklerini belirtti.

Kaynak : https://www.haberturk.com/japon-markadan-turkiye-hamlesi-3540400-ekonomi?page=2
11
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
11
1
1
1
0